29. juuli: Krki saar – Heviz (Ungari)

Täna oli esimene pikem sõidupäev, sest sisuliselt alustasime juba koduteed. Krkis sõime hommikusööki rannakohvikus: imehead šokolaadi croissantid ja kohv. Pakkisime asjad ja asusime taas teele 35-kraadises kuumuses. Rannikumägedes langes temperatuur veidi alla 30, mis on sõiduks juba päris hea.
Mägine maastik asendus tasapisi tasandikuga ja liikumistempo mööda kiirteed oli väga hea. Saime edukalt läbi Zagrebi lähedasest teemaksupunktist, kus enamus autojuhte soovisid maksta sularahas ja oli kogunenud pikk-pikk järjekord. Meie sõitsime järjekorda, kus sai kaardiga tasuda ja saime seetõttu läbi ilma mingi ootamiseta. Ka Horvaatia-Ungari piiri ületasime kiiresti, sõitsime jälle lihtsalt järjekorrast mööda ning peagi olimegi kohal meie peatuspaigas – linnakeses nimega Heviz.

Kämpingut läbiv kanal siniste vesiroosidega

Kämpingut läbiv kanal siniste vesiroosidega

Selle koha valisime seetõttu, et siin asub unikaalne termaalvee järv.  Terve järv on üks suur spa – hooned on nii järve äärtes kui ka vaiadel järve peal. Ka vesi oli tõeliselt mõnus, sisse minnes tundus see mõnusalt soe, kuid samas mitte ka liiga palav. Terve päeva püsinud kuum ja umbne ilm ennustas äikest ja nii läkski, taevas kattus aegamööda siniste pilvedega, temperatuur langes ja tuul tugevnes. Sellise ilmaga oli veel eriti mõnus soojas vees lõõgastuda.

Hevizi järv - täis looduslikult sooja vett

Hevizi järv – täis looduslikult sooja vett

Pilved kogunevad...

Pilved kogunevad…

Vihma eel kämpingusse tagasi jõudes, otsustasime telkimisest loobuda ja ööbida toas. Kämping oli täis saksa pensionäre autosuvilatega. Sõime nendega koos kämpingu restoranis õhtust, ungaripärane guljaši supp oli igatahes suurepärane.
Tänase päeva eesmärgiks on kämping Poolas. Olime seal kaks aastat tagasi kui sõtsime Rumeeniasse. Vaatame, kas on vahepeal palju muutunud.

Total distance: 373.26 km

One thought on “29. juuli: Krki saar – Heviz (Ungari)

 1. juhuuuuu…
  hei, hei rändurid..
  noh peagi kodus tagasi jah.. 🙂 ????
  Eheee, külastasin minagi Ungarit viimasel reisil Austrias olles..
  kuna Ungarisse oli pm. kiviga visata, siis kasutasime seda võimalust.
  Käisime Patrikuga lihtsalt lõunal Ungari guljashi söömas.. 🙂
  Ootame aga koju ja muljetama…
  olge vaprad ja õnnelikku reisi lõpetamist…

  Ähhhh
  mõne on lihtsalt juba tööl tagasi
  ja igatsus sellise puhkuse järgi… mmmm kui suur…
  Kohtumiseni kodus
  K&P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *